sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

LVGO-themamiddag: Werken aan woonplezier

23 september 2021 - 14.00 - 16.30 uur

Informatie


datum: 23 september 2021
tijd: 14.00 -16.30 uur
Georganiseerd door: Landelijke Vereniging Groepswonen voor Ouderen

Werken aan woonplezier

Als 50-plussers willen we graag plezierig wonen en leven op een plek waar je zelfstandig woont en tegelijkertijd met andere bewoners invulling geeft aan je nieuwe levensfase. Een woongroep is een sociaal systeem waarin ook wel eens wrijving ontstaat. Dat kan tot ongenoegen leiden en ten koste gaan van jouw woonplezier. Wat doe je als dit gebeurt? Hoe zorg je dat mensen de weg naar elkaar weer weten te vinden; heb je daarvoor het gereedschap in huis?


Op de themamiddag ‘Werken aan woonplezier‘ komen deze vragen aan bod. De leden van het EHBO-team (Eerste Hulp Bij Ongenoegen) van de LVGO verzorgen de inleidingen, met in hun rugzak onder meer eigen woongroep-ervaringen en de contacten met woongemeenschappen die hun hulp inriepen. Daarnaast biedt deze themamiddag volop gelegenheid met andere deelnemers van gedachten te wisselen. Na afloop kun je met verfrissende ideeën en bruikbare informatie terug naar je eigen woongroep.


Deelnemers aan deze bijeenkomst ontvangen de nieuwe LVGO-brochure ‘Woonplezier in de woongemeenschap‘. Vragen en reacties zijn van harte welkom op de bijeenkomst. Je kunt ook jouw ontdekkingen en tips meegeven.


De bijeenkomst is in principe live op een locatie waar we elkaar op 1,5 meter kunnen spreken. Indien vanwege aanscherping van de coronamaatregelen een live bijeenkomst onmogelijk is, zal er overgegaan worden op een online bijeenkomst.

Interesse in deze bijeenkomst? Voor aanmelden en het volledige programma, klik hier.

Waar: Bartholomeus Gasthuis in Utrecht (mits de situatie rond corona dit toelaat)

Kosten: Leden LVGO: € 5.

Niet-leden: € 14,50- (word meteen lid van het LVGO en krijg, als welkomstgeschenk gratis toegang tot de themamiddag.


Locatie


Contactinformatie


  • Lange Smeestraat 40, Utrecht