sluit

Helpt u onze site verbeteren?

Graag horen we uw mening.

Geef uw mening
sluit

Volhoudbaarheid

PUBLICATIEDATUM: 18 februari 2019

Volhoudbaarheid


publicatiedatum: 18 februari 2019

Afgelopen zaterdagmiddag hadden we de midwinterbijeenkomst van het Heilige Geesthofje, hier in Den Haag. Vorig jaar februari hadden we half februari sneeuw, maar nu hadden we zon, blij fluitende vogels en temperaturen, die bij april passen. Dit hoort dus bij Klimaatverandering; ogenschijnlijk op korte termijn fijn, hoewel; nooit meer een Elfstedentocht is toch geen leuk vooruitzicht. Om over de verdere gevolgen maar te zwijgen.

Heel toevallig was de spreker op deze bijeenkomst prof. Kees Duijvestein, emeritus hoogleraar Duurzaam Bouwen, die het over duurzaamheid en hofjes had. Kees gebruikt graag de Zuid-Afrikaanse term ‘volhoudbaarheid’ in plaats van duurzaamheid En die term is natuurlijk heel toepasselijk voor een hofje, dat al sinds 1616 bestaat en dat bovendieneen van de oudste vormen van groepswonen is. Er is nog veel te doen op het gebied van duurzaamheid en groepswonen, een thema waar wij als Centrum ook de nodige aandacht aan zullen besteden dit jaar.

Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van Villa Futura, dat een super innovatieve, duurzame woongemeenschap gaat worden en waar de sociale samenhang een speerpunt is!

Maar ook de volhoudbaarheid van veel bestaande woongroepen is een duurzaamheidsaspect waar we in Den Haag trots op mogen zijn.