sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Beter een goede buur

PUBLICATIEDATUM: 25 maart 2019

Beter een goede buur


publicatiedatum: 25 maart 2019

Er staat een leuk artikel van Art Touw in het blad Wijzer Wonen/ LVGO lente 2019, over de Hindoestaanse woongroep Bindraban Bhawan in Den Haag. In het artikel wordt wordt voorzitter Jan Mohansingh uitgebreid geinterviewd. Op de vraag waarom hij in de winter de sneeuw van de galerijen veegt van zijn buren, zegt hij;

“Die oude mensen kunnen dat niet meer zelf”

Hij is namelijk zelf pas 78 jaar! Een mooi voorbeeld van goed nabuurschap. In een goede buurschap wordt er doorgaans na het verrichten van klusjes gezellig samen een kopje koffie gedronken, gekletst en besproken hoe het met de kleinkinderen gaat.Dat samen kletsen is eigenlijk belangrijker dan het weg vegen van de sneeuw of blaadjes.

We moeten allemaal Langer zelfstandig thuis wonen. Als je ouder wordt, word je fysiek wat minder goed en is het fijn, als je geholpen wordt met allerlei huishoudelijke taken en klusjes. Maar als je goed kijkt blijkt het daar niet alleen om te gaan. Net als bij het vegen van de blaadjes is het praatje achteraf het belangrijkste.

In onze stad, waar de eenzaamheid, het gebrek aan sociale cohesie een groot probleem is, is het nodig dat er mensen zijn , die op een vanzelfsprekende manier, in de directe omgeving , gezelligheid, aandacht en warmte, brengen.

Het wonen in een community, het wonen in een woongroep is een goede manier om die hulp te bieden en om er voor te zorgen, dat ook als je ouder wordt, je het gevoel blijft houden dat je er toe doet, dat je er bij hoort.

Lees hier meer over het artikel over woongroep Bindraban Bhawan.