sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Ypenburg

Curtisslaan 50 - Leidschenveen-Ypenburg
als u op de rode bolletjes klikt, krijgt u meer foto's te zien.

Korte kennismaking


De woongroep kenmerkt zich als een vrolijke groep. Leden spreken over een warm bad. De sfeer is goed en mensen hebben respect en begrip voor elkaar. Dit blijkt wel uit het feit dat veel van de oorspronkelijke bewoners er vanaf de oprichting in 2004 nog steeds wonen. Van nieuwe bewoners wordt wel een actieve bijdrage in het bestuur verwacht zodat het huidige bestuur zich langzamerhand kan gaan terugtrekken.

Deze woongemeenschap is lid van het GDO

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: Er zijn totaal 17 woningen, waaronder 2- en 3 kamerwoningen, de meesten zeer ruim.

Gebouw: In het pand zijn meerdere huurwoningen, alle woningen op de 2e verdieping zijn voor de woongroep gereserveerd. De woningen hebben allemaal een mooie, zeer brede (zo’n 3 meter) doorlopende galerij aan de binnenkant van het pand waar de bewoners graag zitten.

Huur: Alle woningen vallen binnen de sociale huur en gelden de laagste inkomenseisen voor sociale huur. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimtes: Een grote gemeenschappelijke ruimte ‘drop inn’ met een gezellige bibliotheek. Een grote open (vierkante) galerij waar alle huizen op uitkomen. Een grote gemeenschappelijke berging voor fietsen en scootmobielen. Scootmobielen kunnen verder in de aangrenzende berging die de 3-kamer woningen hebben (vaak zeer ruim)

Overig: Lift aanwezig. Huisdieren zijn welkom, maar niet in de gemeenschappelijke ruimte

Activiteiten


Wekelijks komen de bewoners op wisselende dagen bij elkaar om samen koffie te drinken. Om de 3 weken is er een gezamenlijke borrel. Verder is er een kaartclub en wordt er regelmatig samen televisie of een film gekeken. Sommige bewoners fietsen regelmatig.

Sinds kort komt er een kapster aan huis. Het wordt toegejuicht als nieuwe bewoners activiteiten inbrengen. Daar is alle ruimte voor.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: trams 15 en 19, bussen 19 en 30

Winkelswinkelcentrum: Ypenburg om de hoek; Parade in Nootdorp met OV makkelijk bereikbaar

Groen op loopafstand: Delftse Hout 10 minuten fietsen/veel groen in de directe omgeving

Andere buurtvoorzieningen: Beneden is een sportcentrum waar bewoners gratis gebruik van kunnen maken; een zwembad en een mooie jeu de boulesbaan op loopafstand. Verder is er een heel actief buurtcentrum beneden in het pand waar tal van activiteiten worden ondernomen en waar veel bewoners aan meedoen.

Medische voorzieningen:ziekenhuizen Leyenburg/Den Haag en Reinier de Graaf/Delft goed bereikbaar met OV. Fysio/huisartsen/apotheek direct om de hoek

Parkeren: gratis parkeren

Locatie


Inschrijfformulier geïnteresseerden


Vul het onderstaande formulier in wanneer u geïnteresseerd bent in een beschikbare woning.


Deze woongroep is uitgelicht geweest Lees artikel

Specificaties


Adres
Curtisslaan 50
Postcode
2497 BC
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Leidschenveen-Ypenburg
Aantal woningen
17
Aantal beschikbaar
1
Verhuurder
Staedion
Leeftijdsgrens
> 50 jaar

Contactinformatie


  • Tel: 070-2170005