sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Het Coornhert

Erasmusplein 87 - Escamp
als u op de rode bolletjes klikt, krijgt u meer foto's te zien.

Woongroep in wording


Let op: We gaan onderzoeken of we een gestippelde woongroep(en) kunnen starten in het vernieuwde Coornhert!

Woningcorporatie Woonzorg heeft ons gevraagd te onderzoeken of er animo is voor het starten van een gestippelde woongroep in Het Coornhert. Dit pand leent zich bij uitstek voor een gestippelde woongroep, aangezien er meerdere gemeenschappelijk ruimtes en allerlei voorzieningen aanwezig zijn. U heeft natuurlijk uw eigen privacy, in de vorm van een lichte studio. Maar met de woongroep wordt het makkelijker om op een ongedwongen manier contact met elkaar te hebben als hier behoefte aan is. Heeft u interesse in deze woongroep in wording? stuur ons dan een mailtje.

Korte kennismaking


In Het Coornhert heeft u uw eigen comfortabele studio (1-kamer appartement). De woningen zijn onlangs vernieuwd en voorzien van nieuwe dubbele beglazing, een vernieuwde badkamer met douche en toilet en een keuken. De woningen zijn comfortabel, energiezuinig en veilig.

De 165 huurwoningen bestaan uit het merendeel uit studio’s. Voor stellen zijn er in het gebouw ook 2- kamer appartementen aanwezig, echter deze zijn bijna allemaal al verhuurd. Alle woningen zijn voor 65+ers bestemd. In uw woning heeft u veel rust en privacy. En wilt u meer gezelschap, dan vindt u dat altijd dichtbij. Om u heen wonen veel andere bewoners met wie u een praatje kunt maken. Met hen deelt u veel gemeenschappelijke voorzieningen.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: Studio's van ongeveer 32 - 36m2 m2. De woningen op de etages zijn bereikbaar per lift en hebben hun voordeuren aan brede lichte gangen.

Gebouw: 165 appartementen verdeeld over 13 woonlagen (een groot deel hiervan is al verhuurd).

Huur: De woningen hebben een huurprijs in de sociale huursector. Afhankelijk van de afmetingen variëren de huurprijzen van € 481,97 tot € 605,-- De servicekosten zijn € 110,- (hierin zit gas, water licht opgenomen) Huurtoeslag is mogelijk. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimtes: In Het Coornhert kunt u gebruik maken van verschillende faciliteiten. Zo is er bijvoorbeeld een kapper, een fysiotherapeut, een wasserette met professionele wasmachines en drogers en komen er verschillende gezondheidsdiensten. Op de begane grond is er een ontmoetingsruimte voor bewoners en mensen uit de wijk, waar u terecht kunt voor een kopje koffie of een goed gesprek. Op de 13e verdieping in de gemeenschappelijke ruimte met dakterras, heeft u prachtig uitzicht over de omgeving, deze ruimte is speciaal voor bewoners. Daarnaast is er ook nog een gemeenschappelijke tuin.

Overig: Lift aanwezig, ook is er ruimte voor stallen van opladen van scootmobiels en een aparte fietsenberging. Huisdieren zijn toegestaan.

Activiteiten


Zoals eerder genoemd zijn er een aantal gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten, waardoor er heel veel mogelijk is. Samen met de woongroep gaan we onderzoeken welke activiteiten de groep wil gaan ontplooien.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: Tram 16 en bus 51 en 827

Winkels: Een ruim winkelaanbod is op loopafstand aan Betje Wolffstraat of Heeswijkplein. Hier horen ook verschillende supermarkten bij.

Groen: Zuiderpark op loopafstand.

Medische voorzieningen: In het gebouw zelf komen een aantal voorzieningen zoals een fysiotherapeut. Apotheek en mondhygiënist bevinden zich op loopafstand, Haga Ziekenhuis is met openbaar vervoer bereikbaar.

Buurtvoorzieningen: Diverse wijkcentra op loopafstand. Zwembad het Zuiderpark op 15 minuten loopafstand.

Parkeren: Er geldt hier betaald parkeren


Locatie


Inschrijfformulier geïnteresseerden


Vul het onderstaande formulier in wanneer u geïnteresseerd bent in een beschikbare woning.


Specificaties


Adres
Erasmusplein 87
Postcode
2532 RG
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Escamp
Aantal woningen
40
Aantal beschikbaar
5
Verhuurder
Woonzorg
Leeftijdsgrens
> 60 jaar

Contactinformatie