sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Gespikkeld wonen

PUBLICATIEDATUM: 18 maart 2019

Gespikkeld wonen


publicatiedatum: 18 maart 2019

Vorige week waren we op bezoek bij Leo Mosselman en Paula Weeda, die net van Zeist verhuisd zijn naar Den Haag om hier in een mooi groepswoonproject te gaan wonen. Glimmend van trots werden wij ontvangen in hun lichte appartement op de achtste etage, met een prachtig uitzicht over de stad, die hiervandaan ook letterlijk te zien was als ‘mooie stad achter de duinen’.

Grappig genoeg hadden zij in eerste instantie belangstelling voor een ander nieuw te bouwen groepswoonproject, maar dat liep zo veel vertraging op, dat zij zich enthousiast opgaven voor ons project in Harvest aan de Oude Haagweg. Zij waren de eerste bewoners, die een huurcontract tekenden en de eersten, die zich samen met ons inspanden om hier een mooie woongroep ‘Betrokken Bewoners’ voor elkaar te krijgen. Echte ambassadeurs van Centrum Groepswonen!

Harvest is een appartementengebouw met een fijne sfeer, waarineen aantal ruimtes en voorzieningen zijn opgenomen om elkaar te ontmoeten. Zo is er een moestuin met werkschuur en kas, die niet alleen voor de eigen bewoners maar ook voor die uit de buurt beschikbaar is. De sociale cohesie die hiervan uitgaat was afgelopen weekend tijdens NL doet goed voelbaar, toen er hard in de tuin gewerkt werd.

De woongroep in Harvest is een zogenaamde ‘gespikkelde’ woongroep. Dat wil zeggen dat de appartementen van de woongroep verspreid over het gebouw liggen. De woongroep bestaat als het ware uit ‘spikkels’. Daardoor heeft de woongroep een ander karakter dan een traditionele woongroep. Een ‘gespikkelde’ groep is flexibeler en vrijblijvender. Hier in Harvest is zij ‘lekker dynamisch’.

Het is fijn om te zien hoe mooi de diverse bewoners, die ook een ‘gespikkelde’ leeftijd hebben, variërend van 21 tot 72 jaar, elk hun eigen kundigheden en vaardigheden inzetten om van deze woongroep een warm en inspirerend geheel te maken.