sluit

Helpt u onze site verbeteren?

Graag horen we uw mening.

Geef uw mening
sluit

Vraag en aanbod

Informatie - Advies - Ontwikkeling

Woongroep Huize Paviljoen, aan de paviljoengracht, zoekt een nieuwe medebewoner!

Er komt een mooie, ruime kamer (32m2) op de eerste verdieping van woongroep Huize Paviljoen aan de paviljoensgracht vrij! De kamer is aan de straatkant met grote ramen en een kleine slaapkamertje. Je deelt de etage (douche/toilet/keuken) met 2 andere bewoners (beide creatievelingen van 29 en 34).

Huize Paviljoen is een woongroep, zes Paviljoeners in de leeftijd tussen 29 en 76 jaar met verschillende achtergronden en interesses. Ze proberen om de 6-8 weken bij elkaar te komen; voor een vergadering, een etentje of iets anders. Onderling is er ook contact en worden er soms dingen samen georganiseerd, maar er is ook veel vrijheid en ruimte om "je eigen ding te doen".

Zij zoeken een gezellige, sociale medebewoner (>30 jaar) met een gevoel voor mens, milieu en multiculturaliteit. Het is vooral belangrijk dat de nieuwe medebewoner bewust kiest voor het wonen in een woongroep en het liefst iemand die daar ook al ervaring mee heeft. Zij proberen de laatste maanden / jaren het monumentale pand in hartje centrum steeds meer op te knappen. De terrassen buiten worden steeds gezelliger en voller met planten, de financiën zijn op orde en de entreehal is weer prachtig wit! Iemand met initiatief die de handen uit de mouwen wilt steken om er iets moois van te maken is daarom ook erg welkom.

Graag hoort de groep wat wat je zo aantrekt in het wonen met andere mensen, waar je nu staat in het leven en waar je naar op zoek bent in een groep en in het contact met andere mensen. Graag zien ze jouw (uitgebreide) reactie (met foto is altijd leuk!) tegemoet. Als zij ook denken dat jij een goede match bent met de groep, dan nodigen ze je uit voor een van de kijkavonden op 23 of 27 september 2020.

Heb je interesse? Stuur een mail naar info@centrumgroepswonen.nl met hierin de gevraagde informatie (zie hierboven) en je naam, telefoonnummer en geboortedatum, dan stuurt Centrum Groepswonen de informatie door aan de woongroep.

Woongroep Ons Hof, bouwgroep, zoekt een pand of locatie voor nieuwbouw.

Samenstelling groep: op dit moment 11 personen (4 stellen, 3 alleenstaanden), kan uitgebreid worden.

Gewenste woonoppervlakte: inclusief gemeenschappelijke ruimte: ca. 750 m2. Het pand (panden) moet in te delen zijn in minimaal 7 units van verschillende grootte, daarnaast gemeenschappelijke ruimtes voor koken, eten, hobby’s, logeren, washok, bergruimte e.d.

Private ruimtes: ca. 70 - 100m2

Gemeenschappelijke ruimtes: ca. 100 m2

Verdere vereisten pand

 • Ouderdomsbestendig (gelijkvloers of lift mogelijk)
 • Buitenruimte, zoals tuin, hof, daktuin
 • Voorkeur voor energievriendelijkheid
 • Verbouwen van bestaand pand (school, kasteel, winkel, klooster, belastingkantoor)
 • Nieuwbouw binnen gegroeide omgeving

Omgeving

Agglomeratie Den Haag, goede OV-bereikbaarheid van het centrum van Den Haag

Opties

 • Verbouwen van bestaand pand (school, kasteel, winkel, klooster, belastingkantoor)
 • Nieuwbouw binnen gegroeide omgeving

Financiële Ruimte

Afhankelijk van de opbrengst van huidige huizen in eigendom: tussen 1,7 en 2,5 miljoen euro.

Heeft u meer informatie over grond of een pand? Neem dan contact op met Centrum Groepswonen. Stuur een mail naar info@centrumgroepswonen.nl of bel 070-2170005


Vrijwilligers gezocht voor ons gezamenlijk koop- woonproject Naaste Buren

Wil je meedenken en meewerken aan onze zoektocht voor een gezamenlijk koop- woonproject?

Wij, als Naaste Buren, willen een groep opzetten die duurzaam en sociaal wil samenleven met behoud van privacy. Wij streven ernaar dit ook mogelijk te maken voor onze lage en middeninkomens. Een gemengde groep lijkt ons het beste te functioneren, dus we zoeken variaties in leeftijden, burgerlijke staten, en vele andere.

Naaste Buren heeft een mailinglijst van zo’n 80(!) geïnteresseerden. Voor het zoeken naar een locatie en het werk daarná doet een kleine kerngroep het werk. We zoeken iemand die in de kerngroep enthousiast wil meedenken en meewerken!

Wil jij mee op locatiejacht, politici motiveren socialer beleid te voeren en aan tafel schuiven met diverse woonorganisaties?

Kom ons kernteam versterken en help mee!

We horen graag van je, via naasteburen15@gmail.comWoongroep voor (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking

Ik ben Karlijn van Hulst. Ik heb het initiatief genomen om een woongroep met (24 uurs afroepbare) zorg op te zetten voor Hagenaars met een lichamelijke beperking.

Door mijn lichamelijke beperking ben ik afhankelijk van zorg. De huidige mogelijkheden qua wonen en zorg vind ik niet passend bij mijn situatie. Ik wil de regie over mijn leven in handen houden. Of het gaat om werken, om leven, om zorgen of wonen, ik bepaal hoe ik dat wil vormgeven. Met die doelstelling ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden voor wonen en zorg. Ik heb geen mogelijkheden gevonden die passend zijn bij mijn doelstelling. Daarom neem ik nu de touwtjes in handen. Ik ga werken aan mijn toekomst. Ik ben vastberaden om met mijn stichting een vorm van wonen en zorg op te zetten waarbij mijn medebewoners en ik de regie houden over ons eigen bestaan.

IN HET KORT:

 • Zelfredzaamheid: eigen regie in wonen en zorg
 • Samenredzaamheid:co-living/groepswonen om sociale controle en cohesie te bevorderen
 • Netwerk: krachten bundelen, elkaar hulp bieden en participeren in een netwerk.

Wonen

 • Eigen appartementen
 • Aangepast/toegankelijk voor rolstoelen/lichamelijke beperking.
 • Gezamenlijke ruimte
 • Ruimte voor zorgverleners

Zorg

 • Zorgcoöperatie: gezamenlijk zorg inkopen
 • Regie over wanneer zorg wordt verleend
 • Regie over wie zorg verleent
 • Regie over/aansturen van hoe zorg wordt verleend

Voel jij je aangesproken tot dit concept? Neem dan snel contact op via info@centrumgroepswonen.nl of bel 070 -217 0005


Hilde zoekt groep

Ik ben Hilde, 32 jaar en zou graag een woongroep willen vormen met mensen tussen de 26-40 jaar. Bij samenwonen vind ik duurzaamheid belangrijk, verbinding, vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik houd van buiten zijn, dus een huis met tuin of dakterras lijkt me heerlijk.

Heb je een soortgelijk idee? Laat dan een berichtje achter, dan kunnen we eens kennismaken.

Hartelijke groet,

Hilde

Wilt u in contact komen? Neem contact op via info@centrumgroepswonen.nl of bel 070 -217 0005