Centrum Groepswonen 02 juni 2020
Nieuwsbrief mei 2020

Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om verder te lezen

Nieuwsbrief mei 2020

Met zijn allen vechten we tegen een onzichtbare vijand, het Corona-virus. Hierdoor komen we minder buiten en zijn we misschien vaker alleen. Het is zaak om toch verbonden te blijven, juist nu. Voorlopig leven we in de zogenaamde anderhalve meter maatschappij. Anderhalve meter afstand houden is de nieuwe norm en dit vraagt van iedereen, ook van woongroepen, het nodige aanpassingsvermogen.

Daarom hebben we nog steeds de rubriek 'Lichtpuntjes' die regelmatig wordt bijgewerkt. Bedoeld als hulp en een hart onder de riem in deze soms toch zware tijd. Regelmatig organiseren we voor woongroepen die dat willen, een klein moment van vertier in de vorm van een concertje, bijvoorbeeld in de tuin. Deze concerten vonden tot nu toe plaats bij woongroep Anna Paulowna, woongroep Romeinse Schans en woongroep Mozartheuvel en binnenkort bij woongroep de Doornhoek. Ook zijn er al een aantal keren gratis maaltijden bezorgd bij verschillende woongroepen. Zoals woongroep de Nolenshoek, woongroep de Tourmalijn, woongroep Kloosterveenstraat, woongroep de Sierkan en woongroep Bindraban Bhawan. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen.

De komende informatiebijeenkomst voor belangstellenden zal in de vorm van een Webinar worden gegeven, online dus. Hiervoor zal aan de deelnemers vooraf duidelijke informatie worden verstrekt, zodat meedoen makkelijk wordt gemaakt. Zo gauw het weer kan zullen er weer bijeenkomsten 'live' worden gehouden, maar dan wel volgens de RIVM-richtlijnen.

Verder breiden we onze website steeds verder uit met een nieuwe pagina's. Ook houden we momenteel een zeer korte enquĂȘte op onze website om uw mening over de website te peilen om deze nog verder te kunnen verbeteren. Heeft u suggesties dan horen we die graag!

En op de achtergrond blijven we nog steeds in contact met gemeente, woningcorporaties en andere relevante partijen op zoek naar nieuwe locaties voor het groepswonen. De belangstelling blijft onverminderd groot! Kijk op onze website voor de nieuwste ontwikkelingen!

Wij hopen u hiermee van dienst te zijn.

Blijf gezond en vrolijk!

Het team van Centrum Groepswonen.


Met onze nieuwsbrieven willen wij u op de hoogte houden van onze activiteiten, onze projecten en geplande bijeenkomsten. U heeft zich hiervoor opgegeven maar mocht u daar geen prijs meer op stellen dan kunt u zich te allen tijde laten uitschrijven door een mail te sturen naar info@centrumgroepswonen.nl

Lichtpuntjes

Lichtpuntjes

De pagina Lichtpuntjes hebben we speciaal gemaakt om iedereen die er behoefte aan heeft een lichtpuntje te bezorgen. Een verzameling van fijne acties en mooie initiatieven om mensen een hart onder de riem te steken, te steunen om de moed erin te houden in deze toch soms moeilijke tijden. Nieuwe Lichtpuntjes worden steeds weer toegevoegd.


lees meer
Tips & tricks in tijden van corona

Tips & tricks in tijden van corona

Allerlei tips en tricks, handige telefoonnummer en links naar websites.


lees meer
Heerlijke maaltijden voor woongroep Kloosterveenstraat

Heerlijke maaltijden voor woongroep Kloosterveenstraat

Op zaterdag 16 mei werden de bewoners van woongroep Kloosterveenstraat getrakteerd op (gratis) maaltijden gemaakt door Ebere Akadiri, eigenaresse van Ataro Foods. De bewoners waren zeer blij met deze attentie.

lees meer
Concert bij woongroep Mozartheuvel

Concert bij woongroep Mozartheuvel

Dinsdag 19 mei, een schitterende zonnige dag voor een concert in de prachtige tuin van het complex Mozartheuvel waarin onder andere een woongroep van het GDO gehuisvest is.

lees meer
Concert bij woongroep Romeinse Schans

Concert bij woongroep Romeinse Schans

In woongroep de Romeinse Schans was alles orde gebracht voor een heerlijk uurtje muziek van gitarist Pier en zangeres Leopalooza. Zij treden momenteel belangeloos op om toch in deze Corona-tijd te kunnen spelen.

De bewoners zaten heerlijk in het zonnetje in hun prachtige grote tuin, een ideale plek voor een buitenconcert. Er was cake gebakken, de zon scheen en iedereen was er klaar voor.

lees meer
Concert bij woongroep Anna Paulowna

Concert bij woongroep Anna Paulowna

Op vrijdag 15 mei werden de bewoners van woongroep Anna Paulowna getrakteerd op een (gratis) concert van Pier Bish die zangeres Leopalooza begeleidt op zijn gitaar.De bewoners van de woongroep hadden plaats genomen achter een geopend raam of hadden een plekje gevonden op de stoep.

lees meer
Een extra goede vrijdag voor de bewoners van woongroep Nolenshoek

Een extra goede vrijdag voor de bewoners van woongroep Nolenshoek

Goede vrijdag was met recht een goede vrijdag te noemen voor de bewoners van de Nolenshoek. In deze woongroep ligt de gemiddelde leeftijd boven de 80 jaar. Een aantal mensen durft in deze bizarre tijden de straat niet meer op. Het was voor hen dan ook een welkom lichtpuntje om verrast te worden met een heerlijke maaltijd van Ebere Akadiri, eigenaresse van Ataro Foods.

lees meer
Woongroep biedt verlichting van eenzaamheid

Woongroep biedt verlichting van eenzaamheid

Afbeelding: Corona-dagboek website DHCDen Haag Centraal-redacteur en columnist Casper Postmaa houdt, zolang de crisis duurt, een corona-dagboek bij over het leven in Den Haag. In zijn bijdrage van dinsdag 12 mei 2020 citeert hij Terry van der Heide, directeur Centrum Groepswonen. Wonen in een woongroep biedt verlichting van eenzaamheid juist ook in Corona-tijd.

lees meer

Agenda & bijeenkomsten

04 nov November 2020 informatieve bijeenkomst belangstellenden
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk
13 nov LVGO-thema middag- Hoe start je een 50 plus woongemeenschap
Tijd: 13.30 - 16.30 uur
bekijk
02 dec December 2020 informatieve bijeenkomst belangstellenden
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk
06 jan Januari 2021 informatieve bijeenkomst belangstellenden
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk
03 feb Februari 2021 informatieve bijeenkomst belangstellenden
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk

Centrum Groepswonen
Riviervismarkt 2
2513 AM Den Haag

070 - 21 70 005
info@centrumgroepswonen.nl

Facebook
afmelden