Centrum Groepswonen 25 maart 2024
Nieuwsbrief maart 2024

Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om verder te lezen

Nieuwsbrief maart 2024

Het is weer lente en dit geeft eenieder nieuwe energie. Geïnspireerd door het voorjaar melden zich geregeld nieuwe wooninitiatieven bij CGW aan. We hopen dat het Stimuleringsplan Innovatieve Woonvormen dat binnenkort in de gemeenteraad behandeld zal worden, nieuwe groepen meer kansen tot realisatie zal bieden.

In deze nieuwsbrief meer over de jaarlijkse Europese Gemeenschappelijk Wonen Dag die plaatsvindt op zaterdag 18 mei! Tijdens deze dag kunt u een kijkje gaan nemen bij verschillende woongemeenschappen in Den Haag. Woongroepen kunnen zich nog bij ons melden als ze mee willen doen. Kijk op onze website welke woongroepen ditmaal hun deuren openen en op welke tijden u daar terecht kunt. Op zaterdag 20 april bent u alvast welkom bij woongroep Kloosterveen om kennis te maken.

Op zaterdagmiddag 24 februari was er een succesvolle kennismakingsbijeenkomst van wooncoöperatie Het Krakeel. En donderdag 7 maart stond er een interview met Liesbeth Janson in Den Haag Centraal waarin nagedacht wordt hoe het tekort aan beschikbare woongroepen zou kunnen worden opgelost. De nieuwe blog gaat over het coöptatierecht. Wat is dat en waarom is het zo belangrijk voor woongroepen? In de serie wooncoöperatie podcasts van Coöplink hoort u alles over het zelf starten van een wooncoöperatie of woongroep initiatief.

Op woensdagmiddag 1 mei organiseren we weer een inspiratiemiddag voor bestaande woongroepen dit keer met het thema 'Kandidaten werven en houden'. Ook herhalen we later dit voorjaar samen met PEP Den Haag de succesvolle workshop ‘Goed Besturen’. Deze workshop is speciaal voor bewoners van woongroepen. Interesse? Geef u gauw op.

Veel leesplezier!

Het team van Centrum Groepswonen.

Met deze nieuwsbrieven houden we u op de hoogte van onze activiteiten, onze projecten en geplande bijeenkomsten. U heeft zich hiervoor opgegeven, mocht u daar geen prijs meer op stellen dan kunt u zich altijd laten uitschrijven door een mail te sturen naar info@centrumgroepswonen.nl

Europese Gemeenschappelijk Wonen Dag 2024

Europese Gemeenschappelijk Wonen Dag 2024

Op zaterdag 18 mei vindt weer de jaarlijkse Europese Gemeenschappelijk Wonen Dag plaats. Op deze dag openen woongemeenschappen in heel Nederland, maar ook in Belgie en Italie hun deuren. In in veel gevallen staat de koffie klaar. Een heel aantal woongroepen in Den Haag doen hieraan mee. Kijk gauw welke!

lees meer
Kennismaking bij Kloosterveen

Kennismaking bij Kloosterveen

Woongroep Kloosterveen wil graag kennismaken met nieuwe reservekandidaten, daarom organiseren zij een extra open dag. Zaterdag 20 april tussen 11 uur en 13 uur worden er wafeltjes gebakken en koffie/thee geschonken. U bent van harte welkom. Aanmelden wordt gewaardeerd.

lees meer
Kennismakingsborrel van wooncoöperatie Het Krakeel groot succes!

Kennismakingsborrel van wooncoöperatie Het Krakeel groot succes!

Op zaterdagmiddag 24 februari vond de kennismakingsborrel van wooncoöperatie Het Krakeel plaats in de Panderbar van Wonen Werken Pander.

lees meer
Blog coöptatierecht

Blog coöptatierecht

Wat is het coöptatierecht? En waarom is het zo belangrijk voor woongroepen? Lees er alles over in de nieuwste blog.

lees meer
Podcast wooncoöperatie

Podcast wooncoöperatie

Vanaf april 2023 is Cooplink.nl, kennisnetwerk voor wooncoöperaties, begonnen met een podcast over wooncoöperaties. Beluister gauw!

lees meer
Inspiratiemiddag woongroepen 1 mei

Inspiratiemiddag woongroepen 1 mei

Woensdagmiddag 1 mei organiseren we een inspiratiemiddag speciaal voor woongroepen met het thema 'Kandidaten werven en houden'.

lees meer
Workshop Goed Besturen voor woongroepen 2024

Workshop Goed Besturen voor woongroepen 2024

Ook dit jaar organiseren we weer samen met PEP Den Haag de workshop 'Goed Besturen' speciaal voor woongroepen. Vanwege nieuwe wetgeving (WBTR) kan het voor woongroepen zinvol zijn om de statuten te vernieuwen. Uitleg hierover vindt ook plaats tijdens de workshop.

lees meer

Agenda & bijeenkomsten

11 sep September 2024 bijeenkomst belangstellenden groepswonen Den Haag
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk
27 sep LVGO-themamiddag: Op weg naar een nieuwe woongemeenschap
Tijd: 10.30 - 16.00 uur
bekijk
03 okt ZorgSaamWonen Congress
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
bekijk
09 okt Oktober 2024 bijeenkomst belangstellenden groepswonen Den Haag
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk
13 nov November 2024 bijeenkomst belangstellenden groepswonen Den Haag
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk

Centrum Groepswonen
Riviervismarkt 2
2513 AM Den Haag

070 - 21 70 005
info@centrumgroepswonen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Facebook
afmelden