sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Groeten uit Curacao

PUBLICATIEDATUM: 01 april 2019

Groeten uit Curacao


publicatiedatum: 01 april 2019

Curacao is een eiland wat je verafschuwt of waar je verliefd op bent is mij verteld door goede vrienden die er wonen.

Meteen bij aankomst afgelopen week, werd ik stapelverliefd; op de tegenstellingen in het landschap en in de bevolking, op de sfeer, de ogenschijnlijke onbezorgdheid en ongedwongenheid, de geuren en kleuren, de rondom aanwezige tropische zee. Er is veel te vertellen, zowel over de mooie als over de problematische zaken, zoals de treurige toestand in het op slechts 60 km afstand gelegen Venezuela.

Nu houd ik het graag even bij de relatie tussen groepswonen in Den Haag en de manier van leven hier op Curacao. De Haagse burgers bestaan ongeveer voor de helft uit mensen met een van oorsprong niet - Nederlandse achtergrond. Dat zien wij ook terug in de woongroepen, die er zijn. Hier op Curacao is de diversiteit in achtergronden en culturen zo mogelijk nog extremer en dat is voor mij onderdeel van de charme.

De indruk, die dit alles op mij maakt als swingende, muzikale, warme , goedlachse en relaxte gemeenschap trekt mij zeer aan. Dit gevoel, deze sfeer, zou ik graag willen meenemen en overbrengen op alle woongroepen in Den Haag.